Ο ΟΜΙΛΟΣ

O όμιλος FUCHS PETROLUB SE είναι ο κορυφαίος ανεξάρτητος προμηθευτής λιπαντικών παγκοσμίως.
Αποτελείται από 55 εταιρείες και 34 εργοστάσια παραγωγής και τροφοδοτεί την παγκόσμια αγορά με κορυφαία προϊόντα λιπαντικών και φροντίδας. Στο πελατολόγιό του συμπεριλαμβάνονται βιομηχανίες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, αεροσκαφών, αεροδιαστημικής, ορυχείων, υαλουργίας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τροφίμων.
Με τεράστια εμπειρία σε πολλούς βιομηχανικούς κλάδους, ο όμιλος FUCHS υπερηφανεύεται για την παραγωγή εξαιρετικά ποιοτικών προϊόντων που εξελίσσονται μέσα από συνεχή έρευνα και ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών, παρέχοντας λύσεις σε όλους τους τομείς της αγοράς λιπαντικών που δραστηριοποιείται.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ

Έχει αναπτύξει ένα πολύ ισχυρό τμήμα έρευνας και εξέλιξης (R&D), στελεχωμένο με περισσότερους από 400 χημικούς, μηχανικούς και ειδικούς που εργάζονται σε περισσότερα από 40 εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Ο όμιλος FUCHS είναι ο επιλεγμένος συνεργάτης-προμηθευτής λιπαντικών για παγκόσμιες μάρκες παραγωγής οχημάτων, όπως η Audi, η Mercedes Benz, η BMW, η VW, η Rolls Royce, η Toyota, η Jaguar Land Rover, η Honda, η Kawasaki, η Aprillia κ.ά.
Σαν ένας προμηθευτής πρώτης τοποθέτησης (ΟΕΜ) στη βιομηχανία οχημάτων, έχει συνεχή επαφή με τους κατασκευαστές, τους προμηθευτές εξαρτημάτων και άλλους φορείς της βιομηχανίας, διατηρώντας έτσι τεχνικά πλεονεκτήματα, βρισκόμενος στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας των λιπαντικών.

SILKOLENE

Το 1996 ό όμιλος FUCHS εξαγοράζει τη SILKOLENE (ίδρυση το 1908) δημιουργώντας έτσι τη θυγατρική FUCHS Lubricants (UK).
Η FUCHS UK τροφοδοτεί παγκοσμίως τον όμιλο με τα λιπαντικά μοτοσικλέτας SILKOLENE.
Με περισσότερα από 100 χρόνια γνώσης και εμπειρίας, η SILKOLENE έχει εξελιχτεί σε μία ηγετική μάρκα λιπαντικών, αφιερωμένη σήμερα 100% στα λιπαντικά μοτοσικλέτας. Τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 55 χώρες παγκοσμίως.
Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται ένα εκτενές πρόγραμμα ανάπτυξης νέων λιπαντικών. Η συνεχής έρευνα οδήγησε στη δημιουργία καινοτόμων χημικών συνθέσεων και προσθέτων νέας τεχνολογίας, εξελιγμένα ειδικά για τα λιπαντικά μοτοσικλετών.
Οι άριστοι τύποι βασικών λιπαντικών που χρησιμοποιούνται, σε συνδυασμό με τα πρόσθετα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα την μεγιστοποίηση των επιθυμητών αποδόσεων κάθε λιπαντικού και τη βέλτιστη τροποποίηση των συντελεστών τριβής. Παράλληλα, χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σταθεροί τροποποιητές ιξώδους για επίτευξη χαμηλής διάτμησης.
Τα SILKOLENE υπερκαλύπτουν τα πρότυπα JASO MA2, που αναπτύχθηκαν ειδικά από τη βιομηχανία μοτοσικλέτας.